tisdag 10 mars 2015

Laddad

Dom senaste 2 dagarna har vi jobbat hårt med att ladda storasyster Barbara med värme och upplevelser. Jag tror vi har lyckats rätt så bra! With a little help from our friends!

I söndags hade vi en fantastisk trevlig eftermiddag och kväll hos goda vännerna Samira och Björn, som bor i Somerset West. Vi gav oss av vid ett för att sedan vara framme strax efter 14. Där bjöds vi på kalla drycker, goda snacks, fantastiskt trevligt sällskap i form av en del nya bekantskaper och den mest utsökta fisk- och skaldjursgrytan till middag! Vilken eftermiddag och kväll! Vi hade det så trevligt så vi åkte inte därifrån förrän klockan var nästan halv nio på kvällen! Trevligt att umgås både med svenskar och sydafrikaner!
 

 Barbara och Marentia sitter i skuggan och pratar med varsitt glas rosé!


Barnen badade mest hela tiden! Korta pauser för mat och dessert! Här dessert på uteplatsen.
 

Marentia och Duncan har tre döttrar varav ett tvillingpar som är endast 10 dagar äldre än Eilika. Kul att få träffa och leka med sina nya trillingar! Bianca, Eilika och Angelina! Vacker solnedgång över False Bay!

I går laddade vi framförallt med värme och vackra vyer! Ja, naturligtvis god mat och gott vin också! Vi åkte till Franschoek! Först över bergen för att hämta Harald som tränat och för att lämna in hans bil på verkstan. Sen den vackra kustvägen till Winelands. Vi promenerade i mysiga Franschoek och kikade in i diverse små mysiga butiker. Harald satte sig på en uteplats för att ringa några samtal. Sedan åt vi lunch på Café Des Arts, som Samira rekommenderade oss. Ett annorlunda ställe men med väldigt god mat. Tyvärr hade vi siktat in oss på någon smarrig fiskrätt men det hade dom ingen på menyn just igår. Förmodligen för att dom var och köpte fisk just i går. Det var ju måndag! Samira berättade att dom kör ända till kalk Bay för att köpa riktigt färsk fisk och mycket riktigt så kom fiskleveransen när vi precis ätit färdigt. Till just denna restaurangen tar Kapstadsregionens mästerkockar sina familjer när dom går ut och äter. Bra betyg mao!
 

Vet inte riktigt vad som fanns i Eilikas tomatsoppa?!
 

 Ögon selfie!

Fanns inte riktigt något som föll oss i smaken till dessert på Des Arts och vi ville ha lite mer utsikt så vi körde upp genom bergspasset till vackra La Petite Ferme. Alla bord var upptagna men vi fick serverat kaffe och dessert ute på den stora gräsmattan. Vilken utsikt, vilket kaffe och vilken dessert! 


 Restaurangen inbäddad bland ekarna. Vi satt på muren till vänster och fikade.Som sagt, utsikten går inte av för hackor!
 

Nalle och Herr I hade fått nya solhattar dagen till ära och poserade vant framför kameran!
 

Vår Lilla E!


 Barbara njuter i skuggan.


Jodå, varmt var det. Ca 35C!

Efter kaffe och efterrätt så var vi nästan på väg att bege oss hemåt men vi ångrade oss. Eilika tyckte att vi kunde väl inte åka ända till Winelands utan att prova vin. Och Moster Barbara MÅSTE ju få prova lite vin innan hon åker hem. Så rätt hon hade! Och för den delen hade Julius ett gäng kompisar hemma så vi kände att det var lugnast att låta dom laga sin egna mat istället för att jag skulle komma hem och laga mat åt dom. Så vi körde till favoriten Spice Route i Paarl. 


Barbara vid entrén till Spice Route.
 

Vingården har fått namnet efter den gamla kryddvägen mellan Mellan Östern, Asien och Europa, via Godahoppsudden, på 1500-talet.
 

Systrarna provar vin! "Vilda" djur hoppade runt på gräsmattan framför oss.


Flickan i fönstret!
 

 Eilika träffade en flicka från hennes skola. Barnen är nämligen lediga måndag till onsdag då lärarna är på en stor konferens som AISA (Association for International Schools in Africa) arrangerar inne i Kapstaden. Perfekt när man har oväntat besök av moster!

Mycket nöjda gav vi oss sedan av hemåt igen. Det klirrade och klunkade behagligt bak i bilen. Några vinflaskor måste ju Barbara få med sig hem!

 

 Smarrig last! Citroner och vindruvor. I massor!


Paden Powell Drive kan man verkligen kalla en kustnära väg!


Hemma igen passar Eilika på att mysa med moster!

Idag åker storasyster hem till våren! Det har varit så roligt att ha henne här och få skämma bort henne lite. Det är hon inte så van vid! Nu har det ju varit lite speciellt och rörigt pga av den gigantiska branden och jag måste erkänna att familjen varit lite trötta efter den långa radda med gäster vi haft. Men jag hoppas att du har känt dig välkommen och omhändertagen ändå Barbara! För välkommen är DU alltid! 

Och som vanligt sista dagen när vi har gäster så kommer jag på saker jag velat gjort med dom som inte blivit av. Vi har till exempel helt missat strandpromenad med hunden! Det får bli nästa gång! Och då ska vi även se till att ordna besök både hos någon välgörenhetsorganisation samt ett "dog shelter" (typ TEARS). När jag är lite mer förberedd! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar