lördag 21 mars 2015

Eilika sportar och Idefix på playdate

Eilika är inte den sportiga typen men hon är rätt så envis. Inte mycket tävlingsinstinkt men hon vill vara med. Nu rider hon en gång i veckan och så simmar hon en gång i veckan. 


Om hon får välja så gör hon mest det här! LÄSER!

I onsdags hade hon en tuff ridlektion. Oj vad hon koncentrerade sig och jobbade hårt. Hon red i paddocken och på Princess Leia. Det var första gången hon red Leia och hon är lite större än både Dandy och Foxy och väldigt känslig för signaler. En duktig hopp häst! Men det fixade Eilika!
 

Två prinsessor!

Idefix fick följa med och hade då en timmas lekstund med kompisen Shelby (amerikansk bulldog) och nytillskottet hos Astrid (ridläraren); lilla Jack Russel valpen Zara! Zara var VÄLDIGT fascinerad av Idefix långa tunga. Hon var helt övertygad om att det måste vara en leksak! Hon jobbade hårt för att fånga den. Idefix tämligen oberörd!
 
Jag tror hon lyckades bita tag någon gång! 


 När dom här två bjässarna leker så är det krafter och fart som gäller!


 Lilla Zara vill också vara med! Hon skällde och så sprang hon och gömde sig bakom mig!

I går var det simtävling för lågstadiet på AISCT! Det är första gången dom har tävlingen och den fick nu avsluta simsäsongen. Efter Påsk är det ingen simning för då är det vintersäsong. Eilika ställde upp i 25m bröst. Som sagt ingen tävlingsinstinkt men hon simmar fint. Ingen medalj men glad ändå. Men hon var ytterst irriterad på en kompis (som för övrigt INTE är någon favorit) som fuskade sig igenom hela loppet (ja alla lopp hon simmade) och kom på medaljplats. Hon simmade alla möjliga simsätt samtidigt och körde med delfinkickar för att ta sig fram. Inte rätt! Men eftersom det var första tävlingen så var dom snälla. Lite väl snälla kan jag tycka. Som har en dotter som simmar korrekt!


 Som sagt var; GLAD!


Hejarklackarna!
 

Klart för start!

Jag filmade loppet men måste lyckas få till det i ett format som går att lägga ut på bloggen. Får se om jag lyckas!

Sportiga Harald är i Johannesburg och simmar South African Champs för mastersimmare. Jag har tappat räkningen hur många medaljer han fått men det är många. Jobbigt att simma i Johannesburg då det ligger 1753 meter över havsnivån. I kväll kommer han hem med alla sina medaljer! Det blir nog övervikt på planet ;)


2 kommentarer:

  1. Våra kids är inte heller så tävlingsinriktade, men de gillar att röra på sig! Sonen är ju med i skolans track team, och springer typ 10 km eller mer varje dag, han gillar det men är alls ingen stjärna.

    SvaraRadera
  2. Härligt att dottern kan vara glad utan att ta medalj - hoppas det håller i sig! Det blir liksom så mycket roligare då.

    SvaraRadera