måndag 16 mars 2015

International Fun Day

I fredags firades International Fun Day på ASICT! Det var civvies day (inga skoluniformer) men med kravet att ha på sig något typiskt från det land man kommer ifrån. Eilika hade naturligtvis sin Sverige dräkt som jag sydde till hennes julspel i december och Julius hade t-shirt som det står Scandinavian Dirtbag på :), somriga blåvita shorts och en hoodie med svensk flagga på.

Dom yngre barnen började redan efter lunch genom att "resa" runt till olika länder och få stämplar i sina pass. Varje klass var tilldelade ett land och hade dekorerat klassrummen och fixat till så att alla kunde gå runt och uppleva i just det landet. Eilikas klass var Frankrike och Eilika var tourguide och visade runt. Klasserna delades upp i halvklasser och ena halvan skötte ruljansen i sitt land och andra fick gå runt till dom andra länderna. Sedan byttes dom om. Kul grej! Eilika kom hem med 10 stämplar i sitt pass.

Klockan 14.30 vare det dags för parad av dom yngre barnen! Föräldrar och syskon var naturligtvis inbjudna. Eilika och jag hade planerat en överraskning för bästisen Amy. Kvart i två åkte jag till Fish Hoek Primary och hämtade Amy från fritis. Hon hade ingen aning att jag skulle komma eller vart vi skulle! Blev en lyckad överraskning!

Innan och under paraden underhöll marimba bandet och alla dom övriga (äldre) eleverna kom ut och satte sig på läktaren för att se paraden.


 Hela marimba bandet! Julius på trummor till höger.Min "lille" trumslagarpojke!


 Platsbyte! Julius mellan Leoni och Leo på marimba

 

 Kevin och Leoni!
 
 

Världens bästa musiklärare Mr Boyd! Tyvärr flyttar han till Singapore nästa skolår.

 

 Internationell mångfald. England/Indien, Angola, Sydafrika och Brasilien.


 
 Kolla in stilen! Dessa småttingar dansade loss till marimba bandet! 


 

Ett gäng av Julius High School kompisar.


 

 Så kom paraden! Eilikas fröken Mrs Laros (från USA) och så en strålande glad Eilika!

 Mammor i vackra klänningar!Efter den glada men något o-organiserade paraden mötte Amy och jag Eilika i hennes klassrum. Hon svidade snabbt om till blå shorts och svensk fotbollströja och sedan var det dags för FUN! Stora fotbollsplanen hade förvandlats till ett nöjesfält! Ni förstår vilken överraskning Amy fick!

 

 Hästsvans tjejer! En svensk och en sydafrikansk!

 

 Det här fotot visar så tydligt Eilikas och Amys olika personligheter! Eilika är vild och vanvettigt galen och Amy lugn och försiktig! Men så kul dom har i hop!

Även här ser man olikheterna. Amy håller i sig hårt medans Eilika gör som Eilikor gör!
Båda testade även att hålla sig kvar på tjuren. Det var ett antal tuffa killar innan tjejerna och dom höll i sig krampaktigt och ramlade av väldigt snabbt. Eilika såg lite orolig ut men jag sa till henne att göra som när hon rider. Hon hoppade upp på tjuren och såg helt oberörd ut! Hon satt rak i ryggen och följde tjurens rörelser. Killen som styrde själva tjuren fick sätta tjuren i rejäl rörelse innan Eilika ramlade av. Hon klarade nästan 1 1/2 minut! Kolla så säkert hon sitter!Man ser på hästsvansen att det var bra fart på tjuren!Hon njöt till fulla drag!Amy rider inte så hon klarade sig i 20 sekunder! 


Cup cake paus!Jag räknade med att vi skulle vara hemma senast klockan 17.00 men nej så blev det inte. Tjejerna hade så roligt och ville INTE åka hem. Efter 2 1/2 timma lyckades jag lura med dom hem igen. Vi var hemma vid 18-tiden. Släppte av en trött men lycklig Amy först.

1 kommentar: