lördag 30 april 2011

Cheese Festival

I går var det åter igen dags för Cheese Festival. I år var det på Sandringham Farm i Stellenbosch. I år visste vi även vad det handlade om och var förberedda på vad vi kunde förvänta oss.

Tyvärr var inte vädret det bästa när vi gav oss av men det blev bättre framåt dagen. Vi körde hemifrån vid 11-tiden och en timme senare var vi framme. Gigantisk parkering med förvånansvärt mycket bilar. Regnet strilade. Men vi hade alla bra kläder och paraply. Vi gick in och köpte varsitt vinglas till vinprovning. Vi började med att äta goda grillspett och sedan vandrade vi vidare på området. Ett jätte område med massor av tält med närproducerad mat, vin och naturligtvis ost.

Inne i ett av dom stora osttälten tappade vi bort Eilika bland alla människor. Det var mycket oroliga minuter innan vi lyckades höra i högtalarna att en 5-årig flicka som heter Eilika fanns i informationen. Det var en mycket olycklig, rädd och ledsen lite tjej jag hämtade. Men förhoppningsvis har hon lärt sig en läxa.

Vi gick runt och provsmakade ost, oliver, vin och massor med gott. Riktigt mysigt! Vi köpte även med oss en del, men däremot ingen ost.

Solen kom fram och vi satt och åt varsin god macka, öl och vin och pannkakor vid ett bord. Eilika hade noga koll på var vi var hela tiden. Avslutade med att hälsa på kossor och getter.

Verkligen en lyckad dag! Speciellt roligt för svärmor.
   

Här har vi vår "skörd". Vin, olivolja, oliver, tapenade, nötter, nybakat bröd och lemon curd.


Julius köpte en fin ballong hund till Eilika.

2 kommentarer:

  1. Ett tips är att skriva ert mobilnr. på Eilikas arm när ni är bland mkt folk. Helene

    SvaraRadera
  2. Wow, där hade jag också velat vara!

    SvaraRadera