söndag 8 juli 2012

Arg som ett bi

I förmiddags var jag inte att leka med! Mina stackars arma barn får stå ut med mycket ibland ;) Jag var på rysligt dåligt humör. Harald åkte till Polen i går och kommer hem igen på torsdag morgon. Jag blir lite trött på att vara själv med barnen. Har ju blivit en del av det nu sedan mitten på maj. Men så är det just nu och så måste det få vara. Men ja, det är kämpigt med en krävande 6-åring som är understimulerad och har tråkigt och en 16-åring som har huvudet under armen och sätter kompisarna högst av alla.

Men efter lite lunch och ett klokt beslut att gå ut och sola så ljusnade humöret betydligt. Och så var det ju sådant perfekt torkväder! Har tvättat och fått torrt 4 maskiner tvätt idag. Kan säga att det behövdes! Vi har ingen torktumlare så lite sol och vind var verkligen välkommet.

Eilika har badat och simmat i poolen två gånger och däremellan har hon lekt i sin nya "koja". Hon har hittat ett hörn bakom rhodedendronbuskarna där hon håller till. Vi la ut en filt och spände upp Haralds golfparaly. Lite bullar och saft och lyckan var gjord.

Julius har tagit en hel ledig dag idag. Han har varit hemma hela dagen och spelat data spel. Hade ju föredragit att han kom ut i solen men man kan ju inte ha allt. Inga kompisar alls idag! Gå och lägga sig tidigt är planen. Han är rätt slutkörd faktiskt. Tar på krafterna att hänga med polarna varenda eviga dag och kväll.

Och jag har då tvättat och solat! Ser ut som en kräfta nu! Sen åt vi lax och färskpotatis till middag och jag fick i säng Eilika i tid. Ska själv gå och lägga mig nu.

Mitt humör spädes även på av att jag börjar längta hem nu. Men Eilikas och mina biljetter är bokade till den 20 juli och innan dess har vi ett antal besök och middagsbjudningar inbokade. Bara Harald komer hem igen så. Saknar honom! Och han den stackaren får jobba så hårt hela tiden. Och han har inte varit hemma sedan i mitten av maj! Kanske dags att sluta gnälla nu lilla frun!

2 kommentarer:

  1. Hejsan! Jag och min pojkvän har tänkt resa till sydafrika till vintern och vi har några funderingar. Har du nått emot att jag ställer några frågor till dig ?

    MVH/ Stina Bergman

    Mail:Stiina_bergman@hotmail.com

    SvaraRadera
    Svar
    1. Stiina,

      Jag föreslår att du går med i Facebook gruppen som Svenska Vänskapsföreningen i Sydafrika har. Den är öppen för alla. Om du ställer dina frågor där så får du massor med svar från många som bor och verkar i Sydafrika.

      Här är länken:

      http://www.facebook.com/groups/214742441915047/

      Annars när det gäller att resa till Sydafrika så kontakta Sydafrikaexperten som Minna, boende i Stellenbosch, driver. Hon kan hjälpa er med det mesta och utan kostnad.

      Länk till Sydafrikaexperten:

      http://sydafrikaexperten.se/

      Lycka till!

      Radera