söndag 1 juli 2012

Svensk sommar

Ja, jag måste erkänna att vädret hade ju allt kunnat vara lite bättre! Men, men det är som en gammal hederlig svensk sommar. Sol, moln, regn, regn, moln och sol! Men dryga +10 vissa nätter är inte kul. Så kallt har vi knappt på nätterna mitt i vintern i Glencairn.


I går hade vi däremot en riktigt härlig sommardag. Sol och hyfsat varmt och skönt runt middagstid. Så som det ska vara, en tidig sommarkväll, på Krugers Gård! Drink och tilltugg och middag vid poolen med delar av släkten! Mamma, pappa, lillasyster Helene och Connie på middag.

I dag var det avslutning på sommarkyrkan i Aspö Kyrka för Eilika. Det var inte prästen som predikade på denna familjegudstjänst utan barnen fick sjunga och berätta om vad dom gjort och lärt sig i veckan.


Fisken är symbolen för Kristendomen och därav hade barnen varsin mössa med fisknamn på sig. Som dom skrivit på själva. Eilika tillhörde gäddorna. 


I väntan på att "föreställningen" ska börja.


En fundersam gädda!


Samtal med ledare Bus-Åsa!


Nej, nu vill jag sjunga!


Ledare Eva berättar om veckan.


Sång!


Min super söta kusin Karin har varit ledare i veckan.


Så spännande! En Romare kommer och härjar!



Men den hemliga klubben, dom Kristna, och prästen lyckas övertala romaren att gå med i klubben.

Julius lyckades inte komma upp i ottan (kl 10.30!) för att titta på sin syster. Han tog sov morgon/förmiddag idag! Julius har ett späckat program med alla kompisar. Dom grillar nere vid Norra Strand, dom spelar tennis och dom hänger i Julius lada. Lite då och då kommer det polare från stan som sover över. Trots att han "sover bort", enligt mamma och pappa i alla fall, sina förmiddagar och att  han umgås mycket flitigt med sina kompisar så tränar han 6 gånger i veckan. Det blir simning och gym träning.


Här sitter coachen och tar tid samt tittar på SM i simning på datorn. Det kallar jag multitasking! Ja, det var ingen värme idag, därav iklädd parkas. 






Simma, simma, simma!

I morgon ska jag in till stan och uträtta diverse och på kvällen kommer Julius kompis Michelle på besök. Hon bor i vanliga fall i Noordhoek, knappt 10 min från oss i Sydafrika, men nu är det Trosa som gäller några veckor. Och så Aspö! Ska blir kul för Julius att få visa Michelle sitt paradis. Hon är alltså också svensk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar