onsdag 18 juli 2012

Sista gästerna

I dag har vi haft våra sista gäster för säsongen. Ja, i alla fall när jag är här. Harald kommer nog hålla hov några gånger till.

Men först till i måndags, när bästaste Hasse med sin Susanne kom! Hasse har ni "träffat" tidigare här på bloggen. Han var vår granne i Täby, har varit i Sydafrika på besök vår första påsk där och kommer och hälsar på oss på Aspö varje sommar. Och så är han helt enkelt BÄST!

Nu kom dom på ett snabbesök på väg till Malmö. Måndag kväll bjöd vi då Hasse, Susanne, mamma och pappa på grillad tysk korv (direktimporterad av svärmor) och potatissallad gjord på färskpotatis och sparris med en dressing av olja, vit balsamvinäger, dijonsenap, salt och färska örter. Till det polsk öl. Sen körde vi med pappas special dessert; vaniljglass och lingonsylt. Ja, sämre kan man ha det!



Innan avresa på tisdag förmiddag hann Hasse och Susanne med att busa med Eilika. 
Han är rätt busig den där Hasse!

I dag kom Helene (ni minns, min goda, goda vän som jag lååånglunchade med häromveckan) med sina två barn Jack och Julia samt kärleken Rolf. Vi kom fram till att det var nog ca 10 år sedan hon var här sist. Så vi började med visning av Krugers Gård och sedan åt vi lunch ute vid poolen. Vi hann precis äta färdigt så började regna. In med tallrikar och dynor. Sen kom solen igen så ut igen för dessert. Och ja, svensk sommar i kubik, regnet kom igen så vi flyttade in igen! Sedan blev det prat i kökssoffan medan diskmaskinen Harald diskade. :)


Jack vid poolkanten. Han hoppade i och badade lite senare.

 

Julia testar trampolinen.


Dyk i världsklass, av Eilika!


Helene och Harald.


Jack och Julius! Rolf fastnade visst inte på bild idag ;)

När disken var klar så fikade vi och sedan gick vi en promenad till Lotstornet. Och eftersom det inte kommit gäster till själva tornet ännu så fick vi lov att gå hela vägen upp och njuta av utsikten. En mycket trevlig eftermiddag blev det! Gästerna tog sex färjan hem och vi festade på köttfärssås och spagetti till middag.

I morgon är det PACKDAG och på fredag tar vi 11 färjan för vidare färd till Kapstaden via Köpenhamn och Istanbul. Ja, Eilika och jag alltså. Killarna flyger till Dusseldorf med vidare färd till Eindhoven över helgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar