tisdag 9 april 2013

En helt vanlig tisdag

Gräsänkelivet fortsätter! Sov lite bättre i natt men inte kanon. Vaknar titt som tätt. Drömmer och hjärnan jobbar för fullt. Tar på krafterna att organisera och planera dagarnas logistik. Hjärnan tycker visst att natten är en bra tid att göra det. Det tycker INTE jag!

Som vanligt ringde klockan 6.20. Även denna morgon mörkt och regnigt. Och kallt! Bara +12C i morse. Duktiga Julius uppe ur sängen alldeles av sig själv och Eilika gäspade stort men kom upp med en gång när jag väckte henne. Frukost och lunchlådor och sen kom Astrid i god tid för att skjutsa Julius till skolan. Hon är chaufför i två veckor nu. Jag har ju liiiite svårt att få båda till skolan samtidigt. Båda börjar klockan 8 men en går i skolan ca 25 minuters bilresa bort och den andra knappt 10 minuter.

Båda ungarna i skolan och jag väntar på snubben som ska komma och kolla på vår Morsoe kamin för att lämna en offert på ett nytt spännband till skorstenen och sotning och service. Hinner få i mig min shake och juice innan han kommer.

Sen ca 1½ timma på kontoret med lite jobb och en kopp kaffe. Strax efter 10 kommer en av våra anställda och hämtar stora Mercan. Hans tjänstebil ska på verkstan så då får han köra gamla Bettan. Jag ilar till banken i Fish Hoek för att göra två utlandbetalningar åt Solas Trading. Hem igen och så lite mer kontorsjobb.

Lunch vid skrivbordet. Det blir en shake, ett kokt ägg och färsk ananas och mango. Lite mer jobb och annat framför datorn. Lite skönt när man sitter själv på kontoret för då kan jag lyssna på Mix Megapol på datorn. Det kan jag INTE när chefen sitter på kontoret.

Sen dags för eftermiddagens logistikövning. Till Fish Hoek Primary för att hämta Eilika och sedan utvecklingssamtal med hennes lärare kl 14.20-14.30.

Alltså först till PnP (mataffären) för att betala kabeltv:n. Neeej, det funkade naturligtvis inte att betala med kort via nätet. Rutan vägrade ta emot det beloppet vi skulle betala. Ringde idag och fick då besked att det bara är att gå in till PnP och betala och vips så ska det funka igen. Tja gick ju sisådär förstås. Jo, betalningen gick bra men och jag har fått ett litet meddelande på dekodern att det är aktiverat igen men...det funkar inte. Ringer i morgon igen! TIA!

Sen till skolan för att hämta upp Eilikas väskor på fritis och sedan hämta henne från dansen. Gick som en dans; vi var i god tid till vårt möte med fröken. Allt grönt och inga större problem. Lite svårt med koncentrationen och ordningen ibland men det var inget nytt.

Sen direkt till AISCT för att hämta Julius. Vidare till Claremont för att hämta upp ett par hörlurar som Julius beställt. Hem igen över bergen!

Lite kontorstid och allmänt fix och sedan middag. Barnen fick panerad fisk och potatismos och jag ugnsrostade grönsaker med fetaost och räkor.

Nu sover den lilla damen och Julius sitter på sitt rum. Dom hade en mysstund på studmattan efter maten. Eilika ÄLSKAR att få hoppa med Julius. Men sen kom dom in. Julius frös!

Jo, riktigt höstväder har vi haft idag också. Regn, kallt men även lite sol däremellan. Men i morgon ska det bli varmare igen.

Tid i bilen idag blev nästan 2½ timmar.

1 kommentar:

  1. Blir nyfiken på vad det är för shakes du dricker? :-) Syster Helene

    SvaraRadera