måndag 1 april 2013

Påsken

Nu är Påsken avklarad! Det blev allt lite påskfirande i alla fall. Fast minus påskmaten då. Jag har varit lite dålig på att fota men det får ni stå ut med.

Så låt oss börja med Skärtorsdagen. Inga häxor på väg till Blåkulla syntes till. Barnen gick halvdag i skolan. Harald hämtade Julius klockan 11 och jag hämtade Eilika och Amy. Eilika och Amy fick en lååång playdate. Från 11 till 17.30! Och det gick hur bra som helst. Dom leker så otroligt bra dom där små tjejerna. Inga bråk, bara lek! Så härligt! Sen firade vi Skärtorsdag med en riktig brakmiddag. Det blev stekt falukorv och stekt potatis med lök. Vilken lyx och så GOTT! Julius var sedan på födelsedagsfest och Harald och jag tittade på senaste Bond filmen på DVD.

Så var det dags för Långfredag. Då hade vi svenska middagsgäster. Sofia med sina små troll Maya och Felix kom och Samira och Björn. Vi hade en mycket trevlig eftermiddag och kväll. Vi började med kaffe och Leilas goda saffranskaka. Påskgul och god! Till middag bjöd vi på Västerbottenostpaj med gräddfil, rödlök och gräslök till förrätt. Till huvudrätt fisksoppa med räkor och smarrigt bröd och till dessert Gino (ja, det blev det igen. Men det är ju så gott!) och vaniljglass. Till allt detta massa smarrigt vin förstås. Eilika funderade över varför det heter Good Friday på engelska när Jesus korsfästes då. Det var väl inte något bra?! Det har hon ju helt rätt i. Har inte tagit reda på det ännu. Ligger på listan vad som måste Googlas. Eller är det ogooglebart tro?!

På Påskafton hade Påskharen varit och gömt ägg i vardagsrummet till båda barnen. Dom hittades snabbt på förmiddagen. Eilika väckte Julius klockan 10 för då orkade hon inte vänta längre. Harald var på golfbanan på förmiddagen. Han fick köra hemifrån TIDIGT för vägarna stängdes av på morgonen för Two Oceans Marathon. Vad gör man inte?! Men det var väldigt synd om både Harald och alla löparna för det blåste storm! Hua! Jag förberedde eftermiddagens invasion av simmare och så körde jag Julius till en kompis för nästa fest. Harald och jag hann förbereda ALLT innan 11 simmare, 4 vuxna ledare och 3 barn ramlade in klockan 16.30. Då hade dom stackarna varit ute på Cape Point och hos pingvinerna i stormen. Dom var nog lite frusna för solen visade sig inte mycket på hela dagen. Men maten var framdukad så det var bara att hugga in.



Pasta med pesto, grillad majs, nötkött, kyckling och boerwors och så sallad. 


Men är man viking från Norge (simklubben från Asker i Norge var det som var här) så sitter man ute. Men vi hade lagt fram filtar och dom användes flitigt.


Asker är en TYR klubb och Harald har hjälpt till att boka hotell, hyrbilar och pool åt dom. Och som alltid så ingår ju en braai hos Krugers.


VM-, och EM medaljören Ingvild Snildal i vårt kök!


Mosquito charmade två söta norskor. 


Utdelning av presentkort till TYR shopen!



Småtjejerna fick dra namnen till vinnarna ur Haralds badmössa.

Det gick så bra så med middag för drygt 20 pers! Ingen behövde stå och äta och maten räckte gott och väl! Nöjda simmare och nöjda värdar!

På Påskdagen gjorde vi INGENTING! Jacqueline kom på lördagskvällen och sov över. Hon behövde lite paus från lägenheten där hon bor med ett gäng andra voluntärer. Hon fick följa med till Eunice i Masi för att lämna överbliven mat. Det blev ganska mycket pasta och boerwors över från Påskafton så det fick Eunice. Nu kunde hon bjuda på fest! Sen körde vi för att hämta Julius. Tomatsoppa och Västerbottentoast till lunch. En promenad och så blev det köttgryta och spetzle till middag. Lugnt och skööönt!

Idag bestämde vi oss för att åka till Stellenbosch för att äta lunch och samtidigt skjutsa hem Jacqueline till Strand. Det blev Dornier Winery och restaurangen Bodega. Vi fick nog sista bordet för det var fullsatt. Första gången vi var där och vi åker mer än gärna dit igen. Jätte mysigt och väldigt god mat. Lite hög ljudnivå i restaurangen men annars var det toppen. Mulet och senare öste regnet ner men vi satt inne och myste.


Efter den goda lunchen provade vi några viner i deras vinprovningsavdelning. Även där väldigt mysigt och bra personal. Jacqueline, som egentligen inte dricker vin, börjar vi omvända!



 


Inte bara god mat, gott vin och mysigt utan en fantastisk rolig lekplats också.



Vackert, vackert, vackert!

Så nu är glada påsken slut, slut, slut!

1 kommentar: