måndag 29 april 2013

Helgen

 Nu till en uppdatering av vår fullspäckade helg!Började lördags morgonen med att få se ett stort stim med delfiner som hoppade förbi. Vi har sett mycket delfiner dom senaste dagarna. Men så har det varit riktigt delfin väder också. 
Ingen vind och vackert väder!

Harald spelade golf på förmiddagen och Eilika och jag fick besök av svenska Helena med sin Lovisa 7 år och Viktoria 2 år. Vi träffade dom på Svenska Vänskaps Föreningens mingel härom veckan. Roligt med en svensk tjej i samma ålder som Eilika. Det visar sig att dom två tjejerna är väldigt lika till sättet båda två. Roligt att se! Flickorna lekte och Helena och jag hann prata om både det ena och andra. Ja, och så lunch och fika med kaka också förstås. Vi ska absolut ses snart igen!  

När gäster omgång ett hade begett sig hemåt så blev det fullt ös med att förbereda för gäster omgång två. Vi hade bjudit Helen, Dave, Kate och Tony på middag. Vi hann med att plocka undan, duka och laga mat innan dom kom strax innan 18.00. Vi bjöd på helstekt fläskfilé med ugnsbakade körsbärstomater, bönor, örtkryddat potatismos och whiskeysås. Blev mycket gott även om det tog lite väl lång tid för fläskfilén att bli klar. Måste ha stått fel gradantal i receptet för det hände inget alls förrän vi höjde temperaturen. Men vi hade det trevligt och smaskade på tortilla chips och hemgjord guacamole. Till dessert blev det vaniljglass med toscasås. Mycket trevlig kväll som vanligt! Eilika höll sig uppe hela kvällen och kom inte i säng förrän efter det att gästerna gick, vid 22.30-tiden.

I går söndag var det dags för årets Cheese- and Wine Festival i på Sandringham Farm i Stellenbosch. Vi hämtade först upp Jacqueline i Strand innan vi körde till festivalen. Vi har gått på denna festivalen varje år sedan vi flyttade hit så detta blev vår 4:de gång! Oj, vad tiden går! Det var trevligt men alldeles för mycket folk. Festivalen har blivit så otroligt populär. Den håller på i 3 dagar och dom var helt slutsålda både lördag och söndag. Men som sagt lite väl mycket folk. Man kom liksom knappt fram till vare sig ost eller vin. Nej, vi gör nog en paus nästa år tror jag. Men roligt för Jacqueline att se. Det är så imponerande att se hur välorganiserat det är. Trafikpoliser långt ute på huvudvägen för att organisera all trafik in till området, parkeringsvakter i mängder som ser till att man får en parkering utan några problem, toaletter i mängder så att det inte blir några långa köer, mycket bord och sittplatser etc. Så vi åt lunch på området, provade lite ost och vin och köpte en burk med Lemon curd och en burk honung. Och så en hundballong till Eilika förstås. Som vi gör varje år. Mosquito är LIVRÄDD för ballongen. Han springer iväg med svansen mellan benen. Mosquito alltså, inte ballongen ;) Hemma igen strax efter 17 och då var det dags för bad av skitig unge, matlagning, ta hand om tvätt och läggning. Ja, och så Mästarnas Mästare på SVT förstås.

Nu måndag igen och vi har en lite "hackig" vecka. Helgdag på onsdag även här.


Dimman drog in över Simonstown i morse. Men drog sig tillbaka ut till havs bara en halvtimme senare. Häftigt att se!


Vissa tar sig friheter! Får man verkligen ligga på bordet?! Även om det är ute på altanen? Tveksamt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar