torsdag 25 december 2014

363 dagar kvar!

Ja nu är det 363 dagar kvar till jul! Så skönt! Jag både "hatar" och älskar julen men just nu känns det väldigt skönt att den är avklarad. Det är så många måsten och så mycket förväntningar. Och att bo utomlands och i ett varmt klimat är både bra och dåligt. Det finns för- och nackdelar med allt!

I alla fall så har vi nu firat jul och vi klämmer in det mesta på en och samma dag; julafton! Detta resulterade dock i att vi inte riktigt hann med allt och då framförallt var det det där med mat och dryck som blev lite körigt att hinna med. Eller snarare orka! Vi vare sig hann eller orkade med glögg eller ostbricka. 


Vi började som sig bör dan före dopparedagen med uppesittarkväll framför TV:n med Kronér och gänget.
 

Glögg, pepparkakor, lussekatter och stollen!

Eilika hade sedan så svårt att somna! Det är för spännande med julafton. Hon somnade inte förrän 02.30! Jag var inne hos henne innan jag la mig 00.30 och då sov hon inte. Jag bad Julius smyga in med hennes paket från Morgontomten innan han gick och la sig. Vid 02.00 var hon fortfarande vaken! Julius gick och gjorde i ordning sig för att sova och smög sen in paketet. Oklart om Eilika kopplade att det var han eller om hon trodde det var Morgontomten. Nästa morgon, Julafton, kom hon kl 07.00! Hon öppnade sitt paket från Morgontomten och sedan somnade hon faktiskt om ett par timmar i vår säng.

Efter julfrukost så var det dags för vår jultradition nummer 1; att surfa! Julius, Axel och Disa tog min bil, lastade med boogieboards och handdukar, ner till stranden. Vi andra gick ner!
 

Två tomtar och en hund på väg till stranden!
 

Vilket gäng va?!

Det var väldigt roligt på stranden! Så roligt att jag tog MASSOR med bilder så det får helt enkelt bli ett eget inlägg.
 


Efter surfning och bad i hav och pool så åt vi jullunch. Tomatsoppa och/eller julgröt! Ute på altanen förstås!
 

Mjölken på kylning!
 

Och det vita vinet!
 

Efter lite pingis så tittade vi på Karl Bertil Jonssons jul på TV och sen.....
 

......dukade vi fram lite fika.....
 


......och så fick den lilla Nissan ÄNTLIGEN dela ut alla julklapparna!

 

Eilika fick bland annat en cykel! Så nu ska här tränas! Hon SKA lära sig cykla tills vi kommer till Aspö i sommar!

När julklappsutdelningen var avklarad så började Harald och jag att förbereda och duka fram all julmat. Julius dukade bordet ute på altanen.
 


Strax innan 18.30 så var det bara att hugga in!

Vi hade MASSOR med god mat och vi åt och åt som man brukar. Snaps och snapsvisor också förstås.

I dag började vi med att åka till Helen och Dave i Tokai på juldagsfrukost kl 10.00. Dit är vi bjudna varje år på champagne och egg and bacon rolls. Familjen Gladher var ju naturligtvis också välkomna! Trevlig tradition! 

Planen var sedan att vissa skulle ner och surfa igen men regnet har stått som spön i backen ända sedan strax innan 12 så det blev inställt. Barnen har tittat på film och badat i poolen. Vissa vuxna har läst och vilat och jag har diskat och plockat undan. Nu stack papporna med sina äldsta barn, Tea och Julius, på bio. Dom ska se Hobbit! Vi andra ska nog titta på något lite mer barnvänligt om ett tag.

Jag tror vi tar osten och kexen i kväll när biobesökarna kommer hem. Det vi vare sig hann eller orkade i går kväll!

God fortsättning på julen på er!

1 kommentar:

  1. God jul till er!
    Vilken mysig julafton ni verkar ha haft.
    Håller med om att det är skönt att det är ett helt år till det är jul igen...

    Kram från Sara i Dubai

    SvaraRadera