lördag 6 december 2014

Eilika 9 år-del 1

 I går, den 5 december, fyllde vår prinsessa 9 år! Det blev en annorlunda födelsedag på flera sätt. Men vi började som vi brukar; med "skön"sång och paket! Idefix tyckte det var spännande och hoppade upp i födelsedagsbarnets säng för att absolut inte missa något!


Mormor och morfar är ju här! Det är verkligen inte alla födelsedagar dom är här och firar med oss! Och morfarn har även namnsdag samma datum som barnbarnet fyller år. Dubbelfirande!
 

Fina kläder tycker Eilika om och det fick hon!
 

Vissa är lite trötta på morgonen!
 

Eilika med den fina boken hon fått från gammelfarmor!
 

 Och efter öppnande av mååånga paket så fick hon komma ut i biblioteket. Där stod det en bur med TVÅ marsvin i! Vilken lycka!


Eilika med en av sina "bebisar"!
 

 Här är Kanel och Kokos!

I skolan bjöd hon alla på muffins med svenska flaggan i och vattenmelon! Standard på hennes födelsedag eftersom vattenmelon säsongen precis har börjat! Efter skolan tänkte jag bjuda på en av hennes favoriträtter, tonfisksallad, och till middag skulle vi äta fisksoppa. Men..... det kära elbolaget beslutade att stänga av all el mellan klockan 16-18 så jag fick ändra menyn. Det blev varm pasta och köttfärssås till lunch och tonfisksallad till middag i stället. Hann inte tina räkorna till fisksoppan! Snopet! Det får bli fisksoppa i morgon söndag i stället!


 Här stod Idefix mest hela dagen! Väldigt spännande djur i buren!


 Matte har kommit hem från skolan och då får man massor med kel!


Kokos och Kanel!

Efter middagen så lastade vi in oss i bilen och åkte till Eilikas skola. Det var Christmas Carols med alla 4 körerna på skolan. Eilika är med i Junior Choir så det blev ju verkligen en lite annorlunda födelsedag. Jätte fint och stämningsfullt var det i alla fall! Och Eilika var glad som en lärka vilket var huvudsaken.


Eilika och klasskompisen Kiara.

När vi kom hem så kunde vi ta det lugnt i soffan och titta på På spåret och Skavlan. Eilika somnade tvärt i sin säng strax innan 22.

I dag har vi fortsatt fira! Så stay tuned!

1 kommentar:

  1. Vilka fina namn; Kanel & Kokos! Kul med marsvin, dom kan ju bli så himla sociala! Idefix verkar uppskatta nytillskotten... 😃!
    Vi ville också titta på 'På Spåret' igår, men bredbandet var segast ever... Gav upp efter 45 minuter, då hade vi fått se ungefär 10 minuter sammanlagt... Får prova ikväll i stället! Ha en trevlig söndag! Tjingeling från Australien!/Titti

    SvaraRadera