söndag 21 december 2014

Alla sova i enslig vrå......

.....endast Gabriella är vaken! Och varför in i h----te är jag vaken och uppe klockan 6 en söndags morgon?! Ja, inte vet jag men sova kunde jag inte. Men jag har fått uppleva hur otroligt fantastisk utsikten från vårt hus verkligen är och så har jag skickat ut lönebesked och lagt in lönerna för betalning den 24/12. Hinner nu till och med blogga innan övriga i huset vaknar. Inte helt fel!

 

Ja men bara kolla in denna utsikt!

I övrigt så har jag försökt förbereda inför att våra gäster skulle komma och så är det ju en del att tänka på innan jul också. Eilika har sommarlov! Hon leker, myser, träffar kompisar och badar. Julius har också sommarlov. Han jobbar lite på Dixies och hänger med polarna.


I torsdags kom bästisen Amy och hennes lillasyster Georgia för att leka och bada.
 

På eftermiddagen följde Amy med Eilika till ridningen. Här oljar dom in Dandys hovar.
 

BFF!
 

Man blir varm av att rida! Bäst att bada lite till!

I fredags var Eilika och jag hos Lisa och Nika på fika. Flickorna dekorerade pepparkakor och lite senare kom även kompisen Megan och då var det dags för vattenrutschkana!

 

 Eilika och Nika dekorerar kakor!


 Slipping and sliding!

Jag stannade och fikade ett bra tag men sen åkte jag hem en sväng för att fixa det sista innan gästerna skulle landa på eftermiddagen. Dammsugaren behövdes tas fram och så lite sista minuten piff. Hämtade hem Eilika strax efter 15.00 och strax innan 16.00 kom Julius och Harald och familjen Gladher! Julius hämtade dom på flygplatsen och Harald kom med samma flyg och hade sin bil parkerad där. 

Det blev spagetti och köttfärssås till middag som sig bör en fredag kväll. Barnen badade och hoppade men vi var alla trötta så innan 23.00 var alla i säng.
Jag tog med mig Axel, Eilika och Idefix till tidvattenspoolen på morgonen. Lite mulet men härligt ändå!

Senare på dagen tog pingvinguiden Eilika med sig gänget till Boulders för att titta på pingviner och till Simonstown för att äta lunch. Harald var på golfbanan och jag passade på att göra köttbullar.


Hoppa, hoppa!
 

Avslutade lördagen med en rejäl braai!
 

Herr och fru Gladher i sommarvärmen! 

Uffe sa att det är som att komma från svartvitt till färg! Ja, november och december är ju verkligen grått och tråkigt i Sverige. Här däremot har vi massor med färg!
3 kommentarer:

 1. Det verkar som ett rätt bra lov! Bor ni nära kompisar, eller får ni köra? Jag har nog fortfarande inte vant mig vid att mammor arrangerar barnens lek här i England, även vid 12 års ålder. Hur gör man hos er?

  SvaraRadera
 2. Vilken vacker morgon!!!
  Vi landade i Sverige för två dagar sedan för att fira jul här. Det första barnen sa när vi körde från flygplatsen var att det såg så tråkigt ut och dom undrade varför det var så grått.

  SvaraRadera
 3. Ni bor så fantastiskt vackert!

  SvaraRadera