tisdag 16 december 2014

Slut som artist!

Eller snarare som bagare! I dag har Eilika och jag bakat! Fast först spenderade jag knappa 3 timmar på kontoret. Ligger lite efter på den fronten men nu känner jag att jag har läget under kontroll igen.

Efter en varmkorvslunch så drog vi igång baket. I går kväll gjorde jag pepparkaksdeg nr 2. Halva deg 1 bakade vi ju när mamma och pappa var här och den andra halvan har barnen (jaja, och jag) ätit upp.  Blandade även lite strösocker och 1 g saffran med 1 msk cognac till lussekattsdegen i går kväll.

Innan pepparkaksbaket börjades så satt vi lussekattsdegen. Jag gör den med rumsvarmt smör och låter den jäsa lääänge. Det blev nästan 2 1/2 timma! Ja, så lång tid tog det för Eilika och mig att baka ut 1,8kg pepparkaksdeg! Sen blev det då även 40 "tusselutter"! Eilika kallade lussekatter för tusselutter när hon var yngre så nu heter dom så hemma hos oss.

När det inte bakas så njuter Eilika av att ha lov! Varannan dag är hon uppe sent och tittar på TV med mig och varannan dag gå hon och lägger sig lite tidigare. Hon sover länge, ända till 8, och går klädd i nattlinne så länge hon får.


Sommarlovsmorgon! 
 

I söndags njöt vi vid och i poolen! Perfekt sysselsättning när det är 10 nätter före jul!


Den här lurviga snyggingen hittade Eilika på botten av poolen!
 


Detta var ingen vanlig rainspider utan någon annan läskig och STOR spindel!

I går åkte Eilika och jag till Blue Route Mall och julshoppade! Nu är jag nästan helt klar med mina klappar och Eilika också. Vi skulle äta lunch där men Eilika var så sugen på sushi och god och prisvärd sushi kan man köpa hem från Pick-n-Pay. Så vi stannade i Longbeach Mall på vägen hem och köpte med oss sushi.
 

Tusseluttsbak i bar överkropp och förkläde! Det är varmt att julbaka i Afrika!
 

En sockerbagare!
 

Vi har några lite udda pepparkaksformar. En av kontinenten Afrika och så några typiska havsdjur som vi har här i False Bay; delfin, pingvin, val och haj! Naturligtvis!
 

Tusselutter!
 

När baket ÄNTLIGEN var avklarat så satt jag mig några minuter med ett glas vin. Sen ville barnen ha middag. Vilket slit!
 

Plötsligt när jag satt där med mitt glas vin så hoppade Eilika i mitt vinglas! Jag sa ju att jag var slut!

5 kommentarer:

 1. Hej!
  Kollade ni upp vad det var för spindel? När vi bodde i Florida hade vi ormar i poolen vid tillfälle. Det vande jag mig aldrig med. Florida Living.

  Vi hade besök av en svart mamba när jag bodde i Johannesburg...Africa Living.

  Bra avsluts-position på dagen. Helt i min stil. Skål.

  Ha det så gott!

  Mvh, Anneli i San Diego

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var förmodligen en Baboon Spider! Inte så giftig, bara lite ;)

   Radera
 2. Att blanda saffranet med cognac lät spännande. Det ska jag testa nästa gång det inträffar att jag ställer mig och bakar "tusselutter".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, testa! Cognacen tar fram saffranssmaken mer! Lycka till!

   Radera
 3. Riktigt storbak! Tusselutter, gulligt namn! Vi kallar våra för 'busselullar' o har pärlsocker på i stället för russin. Fy, blä för spindeln; stor och hårig! Skönt med vilo- och vinpaus; det behöver man ibland! Kram/Titti

  SvaraRadera