lördag 27 december 2014

Långlunch

I måndags var det dags för en långlunch på Die Strandloper i Langebaan igen! Det var 2 år sedan sist så det var hög tid nu. Sist vi var där var med Haralds syster Elke och familj. Det kan ni läsa om HÄR. Minns ni, familjen Myrhede?

Denna gång tog vi med oss familjen Gladher och även familjen Arlbrandt (som bor här i ett halvår) och Lisas föräldrar. Vi blev ett nätt gäng på 14 svenskar som njöt av miljön, maten, vädret och dagen!

Die Strandloper ligger PÅ stranden och all mat lagas över öppen eld. Man får en meny på 10-12, mestadels fisk, rätter för priset 175 svenska riksdaler (R260). Maten är kanongod och det är riktigt häftigt att testa alla dessa fiskrätter. Bestick får man inga utan man äter med musselskalen som man får vid den första rätten. Som då är musslor förstås! Dryck tar man med sig själv i kylväskor eller så handlar man i deras bar.

Detta är inget ställe som ordinarie turister hittar. Det tar ca 1 1/2 timma att köra dit från Kapstaden och man måste förboka. Dom släpper inte in någon som inte bokat.Hela miljön är som tagen ur filmen Waterworld med Kevin Costner!


Det ligger ju som sagt var precis vid strandkanten.


Här ser ni "köket"!


Flera rätter tillagas över elden i dessa gamla järngrytor.


Eldstäderna i förgrunden och under taket i bakgrunden går man och hämtar sin mat. Rätterna dukas fram en och en.


Utmärkt service med mycket personal! Här laddas grillgallren med fisk.


Tyvärr minns jag inte vad alla fiskar hette.


Harald och Martin i väntan på maten.Första rätten var då som sagt vinkokta musslor och musslor i vitlökssås. Bästa musslorna vi någonsin ätit!


Brödet bakas i dessa vedeldade ugnar. Fantastiskt gott och i massor!


Barnbordet! Tyra, Selma, Disa, Tea, Eilika och Axel!


Vuxenbordet!


Seafood curry!


Erkännas skall att barnen åt väl inga mängder. Mest bröd! Men dom hade det så roligt på stranden å andra sidan. Här byggs det sandslott!


Här bakas det roosterkoek! Ett typiskt sydafrikanskt bröd som bakas över en kolbädd.


Inte bara strandlek utan även bad mellan rätterna!Sista maträtten innan kaffet är grillad hummer! Så gott det är!


Kaffet serveras i emaljmuggar!


Rejäla kaffepannor och gudomligt gott kaffe!Mer bad efter maten!


Martin som Lille Havfruen!


Vinden ökade under eftermiddagen och MASSOR med kitesurfare fyllde viken längre in.

Sen eftermiddag gav vi oss hemåt igen. Mycket mätta och belåtna! Det tar oss nästan 2 timmar att köra eftersom vi bor på andra sidan av Kapstaden. På vägen hem stannade vi i på stranden i Tableview för obligatorisk foto session av BERGET!


Alltså detta Tafelberg är så häftigt och mäktigt!


Det låg en hel del fartyg på redden.


Kan man få till en bättre semesterbild från Kapstaden tro?! Jag var snabb och köpte en ram och printade fotot och så fick familjen Gladher fotot i julklapp. 


Även små tokstollar fastnar på bild med berget i bakgrunden.

Nu får vi se när vi åker till Die Strandloper nästa gång. Det är en så häftig upplevelse!

1 kommentar:

  1. Oh, det där verkar vara ett ställe helt i min smak! Slår vad om att den hummer ni åt var miljoner gånger godare än vår nästan tio gånger dyrare hummermeny vi åt på fin-restaurangen i Robe... Die Strandloper skrivs härmed upp på 'att göra i SydAfrika-listan'! God fortsättning!
    Kram Titti

    SvaraRadera