tisdag 30 december 2014

Vin och berg!

I söndags var det dags, IGEN! Vinprovning förstås! Hurtbullarna Harald, Ulf, Tea och Disa åkte för att träna på morgonen och strax efter 10 träffades vi i Muizenberg för vidare resa mot Stellenbosch. 

Första stoppet blev den tjusiga vingården Asara. Tyvärr har dom flyttat sin vinprovning till ett mörkt rum , utan fönster och med höga barbord utan stolar. Tidigare satt man på en terass med vidunderlig utsikt. Därmed har dom nu tappat oss som kunder. För vinet är inte tillräckligt gott enligt oss för att kompensera den tråkiga lokalen för vinprovning.

 
 


Men om man gick utanför vinrummet så var det fantastiskt vacker utsikt. Även på baksidan.

 

Entrén till vinprovningen.
 

 Transporten sker i dessa "limousiner"!


Efter vinprovning var det dags för lite glass också.
 

Barnaskaran!


Den här utsikten hade man tidigare när man var på Asara och provade vin. 

Efter Asara körde vi till en favorit, Annandale! Men som vi befarade så var det stängt där. Dom brukar inte vara öppna på söndagar. Så det blev en tur till Hidden Valley istället. Nu hade vi lite ont om tid tyvärr eftersom vi hade lunch bokat på ett annat ställe.
 

 


Men vi hann prova några mycket goda viner och njuta av den fantastiska utsikten.

Full fart till vingården Vredenheim och restaurangen Barrique. Vi fick ett bord ute under träden, lite avskilt från dom andra. Jätte mysigt! Mycket avslappnande och god mat.
 

Glada polare!
 

Tvåfärgad bougainvillea.


I väntan på maten spelade Disa och Tea UNO i skuggan av ett träd.
 

 Dessa två små troll upptäckte!


Vi vuxna drack vin och njöt av lugnet!


Hela familjen Gladher!

Mätta och belåtna drog vi vidare till en annan favorit; Hartenberg. Det var ju inte alls länge sedan vi var där men det gör absolut ingenting. Vacker miljö och goda viner. Skäl nog eller hur?
 


Barnen försvann ner i trädgården med en gång så vi kunde sitta i lugn och ro med vår vinprovning.Barnen hade hittat ett gäng stora kuddar att leka med och i.
 
 

När vinerna var provade så gick vi den lilla naturstigen.
 

Boys will be boys! Axel måste ju bara ha ett kaveldun.
 
Vackra druvor i eftermiddagssolen.
 

Dom har till och med fina skyltar på Hartenberg.
 

Disa och Tea smakar några druvor.

Hemma igen så bjöd Harald på sin eminenta Spagetti Carbonara och till det lite gott nyinköpt rött vin förstås. Another shitty day in Africa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar