tisdag 12 maj 2015

Det går bra nu

Jodå, det rullar på för dom yngre medlemmarna i familjen! Ja vi äldre kan inte heller klaga.

Julius kämpar på in i det sista inför sin graduation (student). Det är bara 21 skoldagar kvar! Den 11 juni är det graduation! Nu jobbar han på sina betyg för fullt. Tyvärr slår ju tidigare lathet tillbaka på honom men nu gäller det. Och han fixar det!

På lördag är det prom (bal)! Balen kommer att hållas på det coola stället The Grand Café & Beach  i Granger Bay. Pre Prom börjar kl 18.30 och då får även föräldrar komma på en drink med studenterna och deras date och lärare. Fototillfällen ges! :) Sen klockan 19.30 är det middag och dans för ungdomarna och vi föräldrar får snällt lämna lokalen.


Nu planeras det för fullt hur dom ska ta sig till balen, vad dom ska göra efteråt (tradition är att gå ut och festa på stan), var dom ska förvara balstassen när dom drar vidare och hur dom ska ta sig hem på natten. Inte det lättaste att få i hop men det löser sig alltid. Ute i god tid som vanligt. NOT!

Nu tar ju inte Julius bara studenten utan han ska flytta i från Kemps Way, Glencairn, Kapstaden, Western Cape, Sydafrika och Afrika om bara 33 sleeps! Det är MYCKET som ska hinnas med innan dess!

För Eilika rullar det också på. Det går bra för henne i nya skolan och hon trivs. För det mesta. Lite tufft klimat bland kompisarna tyvärr men vi pratar mycket om hur man ska vara en bra kompis och jag har senast i dag faktiskt skickat ett mail till skolan. Det förvånar mig att ungarna ska vara så tuffa och elaka i en sådan liten skola där så många olika nationaliteter går. Från att komma från en skola på 1500 elever mellan förskoleklass till 7:an till en skola med knappt 500 elever från dagis upp till 12:an. Men hon står på sig och vi stöttar!

I engelskan går det jätte bra. Hon kom hem med två prov på stavning och ordförståelse där hon hade 100% rätt på båda. Dom får en "quiz" varje vecka på stavning och ordförståelse. Matten går också mycket bättre nu. Hon har extra matte med den andra 3:dje klass läraren varje tisdag eftermiddag och det ger resultat. Dom gör väldigt mycket roligt i skolan och det finns helt klart mer tid för varje elev. Konstigt vore det annars med 1 lärare i en klass på 13 elever jämfört med Fish Hoek Primary där det är 1 lärare på 32 elever!

Och så till vår "lilla" lurviga familjemedlem! Han fyller 2 år i morgon och mår prima. Full av energi! Hans ben läker jätte bra. Vi har börjar med korta promenader med koppel. Började med bara 5 minuter i slutet på förra veckan och idag ökade jag till 10 minuter. Nosen jobbar hårt när han är ute! Benet får också jobba men i lugn takt. Han använder benet hela tiden när han går men stöder oftast inte på det när han står still. Var hos veterinären i morse för att kolla några blåsor han har i tandköttet. Det visade sig vara vårtor orsakade av virus. Vanligt bland unga hundar, precis som hos barn som får dom på fingrar och knän till exempel. Dom ramlar bort med tiden. Veterinären passade förstås även på att kolla hans knä och operationssåret. Knäet är rejält stabilt och såret läker jätte bra. Klapp på axeln till Iddes familj som tar hand om honom så väl! Fyra veckor till i koppel och sedan får han springa fritt igen!

We´re rollin!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar