torsdag 28 maj 2015

Vackra maj

Maj kan vara kall och våt eller som i år fantastisk vacker! Jag vet att sämre väder och kyla är på intågande så nu vågar jag skriva att vi har haft en fantastisk maj. Morgonhimmeln är makalös var och varannan dag och det blommar i trädgården. Ja det gör det förstås hela året men på något sätt extra vackert när dagarna är korta och solen inte riktigt orkar sig igenom molnen alla dagar.

I förrgår var himmelen så här fantastisk! När det är extra vackert så kommer det ofta regn och det gjorde det. Men det behövs fyllas på i vatten reservoarerna nu. Vi har haft en torr höst och mycket vatten gick åt vid den stora branden i början på mars.

 
 

 

 Himmelen ser nästan ut som ådrat ädelträ!

Och i trädgården blommar det som sagt. Tog några foton i duggregnet i tisdags.
Bouganvillean är nyplanterad för i år och verkar trivas. Den står vi braaien.
 


Och hibiskusen blommar och blommar! 
 


Cape honesuckle. En typ av kaprifol som tyvärr inte doftar. Men den lyser fint med sina oranga blommor.

Och så några bilder på Idefix! Han mår jätte bra och benet läker som det ska. Nästa fredag får han springa lös för första gången på 6 veckor. Han är redo! Så fort han får lite utrymme med kopplet så försöker han springa och hoppa. Men vi håller oss till schemat. Vill INTE riskera att behöva börja om igen. Inte värt det!
 

 Idde och Ugglis!


 Jag satt i fåtöljen med datorn i knät när en stor nos kom väldigt nära. Eftermiddagspromenad var det dax för enligt Idefix!


Ja bakdelen ligger ju i alla fall i bädden på kontoret. Och Ugglis är med!


1 kommentar: