fredag 22 maj 2015

Lite låg

Väldigt typiskt för mig så här års att vara lite låg. Det informerade sonen mig om för några dagar sedan. -"Mamma, du blir alltid så här när vi snart ska åka till Sverige."  Ja, så är det nog! Inte för att vi ska åka till Sverige och lämna Sydafrika. Nej det är det roliga. Utan därför att jag får en ryslig längtan till Sverige när det närmar sig. Det skriker i fosterlands tarmen och jag retar mig massor av saker här i Sydafrika. 

Nej inte så att jag tycker att ALLT är bättre i Sverige. Långt i från. Jag sa just det till mamma idag att tänk om det hade varit så lätt. Att allt är dåligt här och allt är bra i Sverige. Då hade det ju bara varit att flytta hem. Tja jag skulle ju behöva övertala man och dotter först. Men så är det ju nu inte! Det finns otroligt mycket som gör att jag vill bo kvar här men det finns tyvärr fler och fler anledningar till att jag skulle kunna tänka mig att flytta härifrån.

Jag bli galen på denna förbannade (jo jag får svära på min blogg) loadshedding! Det är verkligen inte kul när all el stängs av i 2 timmar var och varannan dag. Det finns liksom ingen tid på dagen som det inte gör något alls. I går hade vi loadshedding mellan 12-14 till exempel. Harald kunde inte jobba, lunchen var tvungen att vara klar prick 12 och Eunice fick stressa som en bäng för att hinna dammsuga hela huset innan 12. I kväll har vi loadshedding mellan 20-22! En FREDAG kväll! Då vill man ju bara sitta framför TV:n och mysa. Grrrr! Det får bli Fia med knuff i stearinljusets sken. Mysigt det också men ändå!

Nu har vi en fantastisk höst, jämfört med Sveriges iskalla vår, däremot! Men även om det är varmt och makalöst vackert ute så blir det ju lite knepigt när man sätter på sig kläder när man är inne och så byter man till sandaler och shorts när man går ut! Nu på eftermiddagen hade vi +22C på sydväggen (alltså skuggväggen) ute och dryga +20C inne. Inte kallt inne men inte jätte varmt! 

Och så är Julius sjuk! Han har haft flunsan hela veckan med hög feber. Skickade honom till skolan i tisdags med två Alvedon i kroppen. Suck it up tyckte jag! Efter 2 perioder kom han hem igen och hade nästan 40C feber. Oops! Först idag har febern gått ner men han är fortfarande trött i kroppen och hostar och rasslar. Han missar sin allra sista Sports Banquet på AISCT i kväll. Det är ju lite surt! Men han kammade ju hem värstingpriserna förra året så han kanske inte skulle få full pott i år igen. Och han slipper hålla tal. Han är ju kapten över simlaget och alla kaptener håller tal. Eilika erbjöd sig dock att både ta emot eventuella priser och hålla tal ;)

Men en bra sak är att den ytterst irriterande båten som låg och störde vår svenska TV kanal i över en vecka gick in i hamn i förrgår och stävade igår ut ur viken mot Kapstaden! Yes! Vi kan titta på TV igen.


 

Protea gick ut ur hamnen och SA Agulhas gick in!
 

 Boserbåtarna redo att assistera!


Full action! Båtar i alla storlekar.

 

Roman Rock står still och stör tack och lov inte vår TV.

Tyvärr så varade lyckan inte någon längre stund! Satte just på TV:n för att kika lite innan det blir nattsvart och........störningar igen! Harald såg en båt som ligger ute i viken. Den syns tyvärr inte på AIS men den STÖR! Grrrrr!!!!!

2 kommentarer:

  1. Jag vet hur du känner. Men jag har inte samma längtan till Sverige, tror det har att göra med om man har ett eget hus/hem att komma hem till. vi bor ju i ett pyttehus hos våra svärisar i Sthlms skärgård, det är bra, men inte hemma hos "oss".

    SvaraRadera
  2. Samma händer mig varje år... Tanken på gott kranvatten, ICA, leverpastej, blommande syrener och svensk sommarluft är nästan outhärdlig sista veckorna innan man åker hem, till den verkliga verkligheten... Mental förberedelse och självbevarelsedrift kanske det kan översättas med.

    För att inte tala om svenska jordgubbar, med den där speciella sol-sötman...
    Kram/ Titti

    SvaraRadera