fredag 8 maj 2015

Nedkopplad och dramatik

Först en bild som inte har något med inlägget att göra. Känner ni er sugna på att köpa ett choklad- och chilibröd? Det gör inte jag! Hittat i lokala närköpet.


Undrar om själva brödet är sött som kaffebröd eller osötat som ett matbröd? 

Häromkvällen var det loadshedding igen! Mellan 20.00 och 22.00. Eilika fick vara uppe till 21 för att spela fia med oss. Nyinköpt dagen till ära. Ludo heter det tydligen på engelska. Fia är alltid roligt och passar både vuxna, 19-åringar och 9-åringar!
 

Började bra! Jag vann!

När det sen var dags för Lilla E att gå och sova så vänder jag mig om för att gå bort till hennes rum och ser då att vår fina Nordic Light ljusstake och duken på skåpet bakom oss fattat eld! Shit! Julius var snabb och hämtade vatten så branden släcktes snabbt.


Det kunde slutat illa. Vår fina ljusstake :(


Vårt ekskåp från Polen blev rejält bränt.

Hade det gått bara ett par minuter till så hade oljemålningen ovanför ljusstaken fattat eld också. Usch så läskigt!

I dag har Idefix fått gå ut på en liten, liten promenad! Första på 14 dagar! Han skällde som bara den på grannarnas hundar. Han hade ju två veckors skäll i sig. Och det var mycket nosa och lukta! Han har ju varit nedkopplad från hund Facebook i två hela veckor. Klart att det hänt mycket under tiden, som nu måste sniffas upp!

Eftersom han fick en skutt och springattack i trädgården igår så haltar han lite mer idag tyvärr. Det blev bara en morgonpromenad och vila resten av dagen. I morgon kanske han får två 5 minuters promenader. Vi ska öka från 5 minuter upp till 45 minuter till en timma nu dom närmaste 4 veckorna. Sedan ska han vara läkt och vi ska förhoppningsvis kunna släppa honom lös och allt är tillbaka till det vanliga. 


2 kommentarer:

  1. Vilka märken det blev efter branden! Hua vad otäckt!

    SvaraRadera
  2. Ja, tänk vad snabbt det kan gå! Synd på både fina ljusstaken och skåpet, men tur att inget mer hände...!

    SvaraRadera