torsdag 4 mars 2010

Lungt och stilla

Om vi har det lungt och stilla här i vårt nya liv? Näpp! Full rulle hela tiden. Men bara med roliga saker. Det händer något hela tiden! Det mesta handlar om att fixa till vårt boende till vår belåtenhet.

Igår påbörjade elektrikerna jobbet med att byta ut gas spisen och ugnen till nya elektriska. Samt att byta ut lamporna på nedervåningen som tidigare var fula utomhuslampor. Vi har ju tidigare slängt ut en jacuzzi och gjort om rummet till gästrum på nedervåningen. Därav dom fula lamporna. Och så ny ytterlampa vid gaten och ny fin lampa i vår tjusiga rabatt. Dom har dragit om ledningarna till spisen och idag ska dom ta ut gasen och in med elen. Om dom kommer någon gång dvs.

Alldeles nyss kom ett gäng killar från Proport som ska riva vårt balkongräcke i glas och metall. Och så ska dom börja bygga ramen till glasväggarna och taket. Vårt kontor är på g! Oh, vad vi längtar efter att få detta kontor klart! Kommer bli så läckert med utsikten och så skönt att äntligen få varsitt skrivbord igen. Jag sitter nu vid matsalsbordet. Funkar men är inte optimalt.

Ja, det springer verkligen folk här hela tiden! Igår var även lanskapsfirman här och bytte ut styrenheten till bevattningen, som aldrig funkade ordentligt. Dom kommer tillbaka i morgon igen för några ytterligare justeringar och för att plantera två klätterväxter som ska klättra upp på vår pergola.

Och i morgon kommer poolfirman som sköter poolen. Dom kommer varannan vecka. Och så kommer trädgårdsfirman som ska sköta vår trädgård. Klippa gräset, rensa mellan plattorna, rensa ogräs osv. Dom ska oxå komma varannan vecka. Kostar R180 (ungefär samma i SEK) per gång! Det har vi råd med!

Sen har jag en mycket god nyhet! Eilika har kommit in på AISCT (American International School of Cape Town)! Hon börjar i Pre-Kindergarten i augusti. Perfekt! Alltså kommer båda barnen gå på samma skola vilket underlättar en del och så kommer dom båda vara lediga sina 6 veckor varje vinter (sommar i Sverige). Och även en liten tjej som Eilika ska ha uniform. Det blir spännande!

Det funkar hyfsat på dagis nu men hon gillar fortfarande inte vilan och vill helst bli hämtad strax efter 14. Vid halv tre går dom ut och leker igen och så är det mellis kl 15. Hon har stannat till 15.30 någon gång men u vill hon inte vara kvar så länge. Det är ok. Dumt att tvinga henne om hon inte måste. När hon börjar på AISCT så börjar hon 8 på morgonen precis som Julius och slutar runt lunch. Men sedan får hon vara kvar på fritis till strax innan 15 när vi hämtar Julius. Men där har dom ingen vila! Vad jag vet. Ska boka in mig på en liten visit och kolla läget ordentligt.

Nej, nu måste jag jobba! Och hålla koll på hantverkarna :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar