måndag 8 mars 2010

SA Naval Festival

I fredags fick vi ÄNTLIGEN spishällen och ugnen installerad! Tog bara tre dagar! Men....när vi sätter på ugnen och spisen samtidigt så går proppen! Elektrikerna kommer tillbaka idag. När det nu blir!

I fredags var Julius bjuden på braii party hos en klasskompis. En fransman, som tydligen inte är så värst trevlig och EXTREMT bortskämd. Men Julius gick för att kolla hur det funkar med party här i SA. Harald skjutsade dit honom och jag hämtade. Dom bor i en sk gated community. Alltså hela området är inhängnat och så måste man igenom en gate med vakter för att komma in. Ska tydligen vara ett tjusigt område. Fina hus men läget är rätt trist. Ligger precis vid foten av ett berg och ingen utsikt alls. När jag hämtade så var hela området bäcksvart. Höll knappt på att hitta huset i mörkert! Det var ett rätt tråkigt party men Julius var nöjd att han gått ändå.

Harald, Eilika och jag åt middag på Dixies istället. Elektrikerna var precis klara när vi egentligen skulle äta i princip. Eilika älskar Dixies. Hennes kompis Mathew var där så vi såg inte mycket av henne.

I helgen har det varit SA Naval Festival i Simonstown. Vi var där i lördags. Marinen öppnar upp hela området och så är det massa jippon, uppvisningar och så fick man gå ombord på båtarna och även åka bogserbåt. Bland annat. Kul grej! Simonstown har ju besök av några tyska fartyg så vi gick naturligtvis ombord på ett tyskt skepp. Tyvärr så blåste det mellan 16 och 17 s/m så det gällde att stå stadigt. Men det var varma vindar så det var nog tur att det blåste för annars hade det varit olidligt varmt. Flyguppvisning har vi sett fyra dagar i sträck också. Precis ovanför vårt hus flög dom. Coolt! Och på lördagskvällen sköt dom från Lower Northern Battery som ligger precis nedanför vårt hus. Det var riktigt häftigt! Som att titta på Gulf kriget på TV, fast på riktigt, fast på låtsas! Hängde ni med?

Harald och jag var rörande överens om att Karlskrona skulle lägga ner Sailet som numera mest handlar om mat och krims-krams och köra igång med Marinens dag istället. Öppna upp och visa båtarna, u-båtarna, lite sjöräddning osv. Pappa, det kan du tipsa kommunen om!

Igår bakade jag sockerkaka och rökjde lite. Sedan var det pool läge! Varmt och skönt både i solstolen och i poolen! Grillade kycklingdelar och curryfrästa grönsaker med couscous till middag.

Det var våran helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar