fredag 2 november 2012

Nalle picknick och hästridning

I dag har Eilika haft en riktigt spännande dag. Det började med att dom skulle ha med sig nalle och korg med filt och picknick till skolan. Dom har haft Teddy Bear week vilket idag skulle avslutas med Teddy Bear Picnic. Så korgen packades med hennes ordinarie lunch (+ popcorn och mini Mariekex), prickiga filten och hennes ständiga följeslagare Nalle (en äkta Steiff nalle som Harald köpt i Tyskland) i morse. Vid lineup var det fullt av nallar och korgar och när dom 4 fröknarna kom hade dom alla nallebjörns öron (diadem) och varsin nalle under armen. Sen hade dom haft picknick på förskoleklassens gård och lekplats. Mycket populärt!

I eftermiddags hämtade jag Eilika och bästisen Amy från fritis kl 14.00. Det var två MYCKET spända tjejer jag hämtade. Vi åkte sedan till Noordhoek och Astrid där tjejerna skulle få RIDA! Vilken lycka och så SPÄNNANDE! Dom höll varandra hårt i handen när Astrid gick och hämtade ponnyn Dandy.


Här kommer Astrid med Dandy!


Såååå spännande!


Dandy väntar på morötter, borstning och sadel.


In med tummen när man matar hästen


Bäst att hålla sig på behörigt avstånd!



Nu är det snart dags!


Eilika var först på tur.


Eilika RIDER!


Och ett....


och två....


och tre!


Eilika leder Dandy med Amy i sadeln.


Amy var lite skeptisk.


Men Eilika ÄLSKADE det!


Lite stolt bara.


Dom tittar på hunden Shelby som låg och tuggade på en gammal torkad MUS! Annars hade hon tidigare tuggat i sig en socka som fastnade i magen och resulterade i operation. Tok hund!


Lite borsta efter ridningen!


Astrid lovade att Dandy från och med nu är Eilikas häst!


Tillbaka i paddocken igen


Hälsar på en STOR häst.




Ja, ja, alldeles nyss var han nyborstad och fin!


Hästen som Astrid tävlar med älskar barn! Han lägger mulen i händerna på dom. Och slickar.En riktig häst handtvätt fick dom.


Dom blir modigare och modigare tjejerna.


Mother Goose ligger på ägg.


Två bästisar kikar in i ute stallet där 2 av hästarna bor.

Efter 1 timma med hästarna var dom redo att åka hem och leka. Dom fick mackor och festis i bilen så batterierna var laddade igen när dom kom hem. Sen var det full lek i i ett par timmar innan Amy blev hämtad. Vilken dag!

Och Julius? Jodå han kom hem vid kvart över fem och undrade om jag kunde köra honom till Robin klockan sex? Jag stod och pratade med Lee, Amys mamma, och middagen hade jag av förklarliga skäl inte påbörjat. Ja, vad gör man inte för sina barn?! När Lee och barnen gick så hittade jag en burk köttfärssås i frysen och kokade pasta; Annas Special! Vi kom iväg ca 10 över sex! Eilika tittade på film på iPaden och drack Coca Cola i bilen. Han skulle sova över på andra sidan bergen så jag slipper arrangera hämtning i kväll. Puh!

Jag säger bara en sak; SKÅL!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar