söndag 20 januari 2013

Fångad, äckligt och sovkompis

I morse när jag satt och åt frukost så hörde jag ett konstigt ljud. Det dunsade liksom till lite då och då. Följde ljudet och hittade en stackars fågel som flugit in i vår atriumgång. Vi har rödvingade starar som flyger in där lite då och då men dom hittar alltid ut. Även duvor har förvillat sig upp i glastaket, men tagit sig ut. Detta verkar vara en Southern Boubou (Sydlig bobo) och den har tyvärr ännu inte hittat ut. Fågeln måste alltså flyga NER en bit för att komma ut. Men fåglar flyger ju helst upp och speciellt när det ser ut som om det bara är att flyga iväg (i och med glastaket). Jag har lagt ut lite fågelfrö och ställt vatten precis vid ingången. Men det har inte hjälpt. Kanske skulle lägga en äppelbit? Läste just att dom äter insekter, sniglar, ödlor, små gnagare OCH frukt. Kommer den bara ner och smakar så hittar den ut. Jaja, någon gång trillar den väl ner. Tråkigt när det inte går att hjälpa. Det är för högt att nå den. 


Pippi på fel ställe.

I förmiddags när jag gick ut med soporna, som luktade äckel-päckel, så hittade jag ett gäng äckliga snyltare i botten på soptunnan. Maggots! Dom är sååååå äckliga! Var kommer dom ifrån egentligen?! Jag ser dom ibland i vår stora soptunna ute på gården, och dit kan jag förstå att dom söker sig. Men hur i h--vete kommer dom in i soptunnan inomhus? Hinken åkte ut för grundlig rengöring med klorin och vatten. Usch och blä!


Go away och kom aldrig mer tillbaka!

Flera små djurupplevelser idag. Nu hojtade Eilika precis från sin säng. På väggen kröp en liten ödla. Den fick inte vara kvar. Jag petade ner den med en flugsmälla. Tyvärr försvann den men jag försäkrade Eilika om att den snart kryper ut. -"Ödlor tycker inte om heltäckningsmattor!" Hon köpte det! Puh! Lilla ödlan kan ju annars krypa ut i atriumgången så att fågeln flyger ner och tar den och hittar ut igen. Ja, vilken bra idé!

I morgon börjar äntligen Julius i skolan igen, efter ett låååångt sommarlov. Känns långt i alla fall! 5 veckor har han varit ledig. Nu är det dags för ordning och reda och rutiner igen. Skönt tycker mamman och pappan! Lov och tonåringar är mest jobbigt enligt oss.

2 kommentarer:

  1. Maggots kommer från flugor som lägger sina ägg lite här och där i fuktiga ställen. Larverna måste kunna överleva så tillgång till mat är nödvändigt. Dock är de oerhört äckliga!

    SvaraRadera
  2. Djur är jättemysigt - men inte i alla varianter!

    SvaraRadera