onsdag 16 januari 2013

Gott och blandat

Sommarlovet har och håller nu på att avslutas i lugn takt. Vi har lite smått smugit oss in i vardagen. Jobbat lite, fått en ny trädgårdskille (Mla har fått fast jobb på ett gustehouse), haft några mindre besök (alltså inte mellan 10 och 20 pers i trädgården), städat ur gästvåningen ordentligt så att vi är redo för mamma och pappa som kommer om 8 sleeps och så solat och badat.

I söndags kväll fick vi besök av ett äldre par som är bekanta till en vän till Harald. Carl-Willy och Anette är i Sydafrika på semester i 3 veckor och nu hade dom två nätter i Simonstown. Carl-Willy är 82 år och still going strong. Han är bla hjärnan bakom Cash-Guard som ni kan se i många butiker idag. En väldigt aktiv och sympatisk man. Jobbar fortfarande och Harald och han kommer eventuellt att utbyta tjänster. Han blev änkling för 4 eller 5 år sedan och har nu träffat engelska Anette. Anette blev änka ungefär samtidigt men nu har dom hittat varandra och lever ett gott och rikt liv tillsammans. Anette är 75 (!) år och sprudlar. Hon är uppvuxen i Östafrika, bland annat i Tanzania. Hade velat sitta ner och prata med henne länge. Men nu kom dom bara över på en kopp thé i söndagskväll. Carl-Willy hade åkt på en magbacill så dom stannade inte så länge. Men trevligt besök. Och inspirerande! Hoppas att Harald och jag får vara så pigga när vi är så gamla!


Eilika lärde Anette hur hennes i-Pod funkar. Så nu vill Anette ha en i-Pod!



Carl-Willy och Harald pratar business.

Igår kom Sofia, Maya och Felix på besök på eftermiddagen. Sofia och jag fikade och skvallrade och barnen lekte. Lite bad i poolen hanns också med. Sofia hade tur och fick med sig en STOR lunta svenska tidningar och en "korv" lingonsylt. Man måste ju dela med sig till sina landsmän här i Afrika.

Kvällen ägnades sedan till att förbereda Eilika för andra klass. Hon badade och tvättade håret, klippte naglar och la fram skoluniformen. Efter Bollibompa klistrade vi namnlappar på ALLT hennes skolmaterial. Det gick åt många små lappar. ALLT ska märkas. I lådan vi köpt (enligt lista från skolan vad som krävs) fanns det 4 förpackningar med färgpennor, en ask kritor, en ask oljekritor, 3 pennskrin, 6 sudd, en pennvässare, en sax,en linjal, 4 limstift och en massa skrivböcker. Blyertspennorna hade inte kommit med för dom var visst restade. Får se om hon får dom i skolan idag. Allt detta plus skolböcker betalar vi alltså extra för, utöver skolavgiften.
  

Se vilken stor och tandlös tjej! Redo för 2:an i Ms Theunissens klass!

I dag ska jag plocka lite och njuta av att barnet är tillbaka i skolan. Hihihi! Men jag har fortfarande tonåringen hemma. Han börjar inte förrän på måndag.


 

En liten kattrapport ska ni få också. Farbror Mosquito blir tröttare och tröttare. Han är nu 11 år snart och han har HCM (förtjockad hjärtmuskel). Han orkar inte så mycket utan sover i princip hela tiden. Men har är ändå väldigt sällskaplig och gosig. Han sover alltid hos mig på nätterna. Helst NÄRA. Sitter vi ute och äter eller har gäster så är han alltid med. Han får jobba lite extra med andningen nu men det verkar inte gå någon nöd på honom. Han äter fortfarande väldigt bra. Vi får se hur länge han orkar. Nya favoritstället att sova på under dagarna är under min stol i vårt sovrum. Tror det är rätt svalt där och så är mattan mjuk och skön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar