tisdag 17 april 2012

Hockey, golf och dans

Ny termin betyder nya val av extra aktiviteter efter skolan för Eilika. Ja, Julius också men han har ju sin simning så han kan inte vara med på after school activities. Tyvärr!

Denna terminen har Eilika valt golf, Art Club och hockey! Dom började förra veckan och som ni vet från tidigare inlägg så missade hon ju sin första Art Club lektion. Men idag så! Alltså inga problem att få henne till skolan idag!

I torsdags så gick hon på hockey för första gången. Alltså inte ishockey utan landhockey. Stort i skolorna här. Men det var INGEN hit för lilla damen. Hon var arg, ledsen och besviken när jag hämtade henne från fritis. Det var för svårt tyckte hon. Klubban för liten och bollen ännu mindre. Nej, hon har kanske inte världens bästa bollsinne. Ännu i alla fall. Det är rätt så svårt med koordinationen och vi får tänka på att hon fyller ju år sent på året så hon är oftast drygt ½ året yngre än sina klasskompisar. Det märks i bland! Hon ville i alla fall INTE spela hockey mer. Vi har pratat lite fram och tillbaka och det har lutat åt att hon inte vill fortsätta.

I går var det golf premiär! Denna aktivitet är en extern aktivitet. Alltså det kommer en golf tränare till skolan, det är ingen lärare som håller i det. Och dom spelar inte vanlig golf utan SNAG! Extremt anpassat för mindre barn och tränar upp deras teknik redan från början. Men på ett roligt sätt! Dom har speciella klubbor och bollar som är lite större och med kardborre på. Sedan slår dom mot olika "hål" där då bollen klistrar fast. Kolla in SNAG här. I alla fall var Eilika LYRISK! Hon stod och väntade på mig vid grinden när jag kom och hon fullständigt studsade av lycka. Hon ville så gärna berätta. "-Coach Dave var jätte snäll! Vi fick kalla honom Captain Underpants!!!" Massivt fniss! Hon var så nöjd och nu sa hon BESTÄMT att hon vill inte spela hockey mer!

Så hockeyn skippar vi! Det ska ju vara roligt. Hon hinner pröva på hockey igen när hon kanske har lite bättre koordination. Däremot så vill hon nu fortsätta med dansen istället. Hon fick ju hoppa över den eftersom hockeyn är på samma dag. Så nu blir det alltså golf på måndagar, Art Club på tisdagar och dans på torsdagar. Det blir bra och hon är nöjd!

1 kommentar:

  1. Kul att de får prova på en massa saker. Ifall hon blir sugen på hockey igen kan hon ju göra en deal med sin kusin - Om hon lär Maximus att simma kan han lära henne hockey - han har ju hållt på med klubba och puck sen han var ett och ett halvt. ;-)
    C

    SvaraRadera