lördag 14 april 2012

Vädergudarna har fått fnatt

I går hade vi det såååå varmt! På termometern på skuggväggen kröp det upp till nästan +33C och på andra sidan bergen och inne i Kapstaden var det +35C. Och det är alltså höst nu!

Trots värmen så var det torrt i luften och halvmulet. Mycket skumt! Och så luktade det Saudi Arabien! Bodde i Saudi i början av 80-talet och dofterna kom tillbaka. Konstigt det där!

På kvällen var det fortfarande jätte varmt. Det var +27C när Julius kom hem kl 23.30. Strax innan ett vaknade jag till av att det blåste som sjutton. Bara någon minut senare gick larmet. Då hade vinden tagit tag i Eilikas rutchkana och grillen samt en del annat smått och gott. När sådana stora saker rör på sig så går larmet av. Julius vaknade han också så han hjälpte mig ställa undan så att vi kunde larma igen. Det kom även några droppar regn. Men fortfarande varmt! Vinden verkligen virvlade och kom från bergen så havet var alldeles lugnt.

Gick och la mig och somnade ganska snart. Men innan jag somnade så märkte jag att vinden avtagit igen. Nu är det växlande molnighet och det blåser lite från bergen. Termometern har sjunkit till strax över +20C.

Det var dagens väderrapport! Nu ska Eilka och jag åka in till Kapstaden på marknad. Vi ska gå på City Bowl Market on Hope som svenska Madelen driver. Hon har 1 års jubileum idag och vi ska dit på vår premiärtur!

2 kommentarer:

  1. låter som ni har omväxlande väder :-) Här är det verkligen aprilväder, 10 grader varmt häromkvällen och 5cm snö idag... Men jag såg att de japanska körsbärsträden tänker börja blomma snart så nu tror jag på vår iallafall :-) Såg en kul sak på min FB nyss. En av mina vänner, en vän som jag känner på riktigt och jobbat ihop med blev vän med en Harald Kruger. Jag blev nyfiken förstås och denna Harald bor i Sydafrika, Cape Town. Är det din Harald? Kram!

    SvaraRadera
  2. Det är säkert min Harald! Finns inte så många Harald i Kapstaden :)

    SvaraRadera