torsdag 19 april 2012

Mer eller mindre vilda djur

Nu tror ni att ni ska få se bilder på lejon och elefanter va?

Nej, nej! Däremot en stor tusenfoting som kravlade ut från under tvättkorgen här om morgonen. Man kan ju då fråga sig skrämt; hur kom den in i vårt badrum?!

Andra vilda djur vi tampas med just nu är dom ettriga myrorna som kommer med sina stora armeér. Och så kackerlackor! Nu träffar vi på små bebis kackerlackor lite då och då. Dom är inte ett dugg mer trevliga för att dom är små. Så vi sprutar och sprutar! Men ingenting i mjöl eller rispåsarna än så länge. Peppar, peppar ta i trä!


Kolla! Längre än en tändsticka! Men tusen fötter har den faktiskt inte.



Och så en bild på det mindre vilda djuret! Whiskey på grönbete. Mycket modig pippi som vågade sig ner på gräset. Men han älskar sallad så gräs gick ner det med. Mosquito tyckte det var spännande att han var på gräset så han försökte försiktigt få in sin stora tass och känna lite. Men är man en STOR katt så kommer inte tassen in mellan spjälorna. Whiskey tyckte det var trevligt att kompisen ville hälsa och hoppade dit och kollade in tassen, som inte kom in mellan spjälorna. Dumma fågel!

2 kommentarer:

  1. Det där med kryp är inte kul alls - och kackerlackor är så fruktansvärt äckliga, oavsett storlek! Sedan jag hittade ett gäng här hos oss och alldeles hysteriskt sprutade och städade är alla påsar i alla skåp hermetiskt tillslutna - tack Ikea för alla underbara klämmor! - men det är väl något som är svårt att undvika på de här breddgraderna...

    SvaraRadera
  2. Tror det är en enkelfoting och inte en tusenfoting. Se upp för de är giftiga och kan bitas förfärligt. Vet inte hur era i Sydafrika är. Säkert giftigare än våra. Vår "jourhavande biolog Filippa" trodde vår var en Megarian Banded Centipede, Scolopendra Cingulatus.

    Har faktiskt precis sett ett engelskt TV-program där de filmade insekter från Borneos regnskogar och deras enkelfotingar var verkligen giftiga. Och deras bett förfärligt smärtfulla.

    När vi bodde i husvagnen, hände det att vi hittade dem i sängen. Det var förfärligt. Jan har blivit biten två gånger. Jag har klarat mig.
    /Anna

    SvaraRadera