måndag 21 maj 2012

Harry Hat Man Day

I fredags hade dom Harry Hat Man dag hos 1:orna på Eilikas skola. På dom flesta skolorna här i Sydafrika (verkar det som i alla fall) så används Letterland för att lära sig alfabetet och att läsa och skriva. Det är rysligt fiffigt måste jag säga.

I stället för att lära sig exakt vad bokstäverna heter så lär dom sig hur dom LÅTER först. Det blir ju så mycket lättare att lära sig läsa då. Barnen lär sig också bokstäverna som gemener först, inte som versaler som det var på min tid i Sverige. Också väldigt smart måste jag säga. Gemener används ju mest.

I Letterland har varje bokstav en egen figur med ett namn. Allt för att göra det lättare och roligare för barnen att komma i håg. Det är alltså då Ellie Elephant för E, Impy Ink för I, Lucy Lamp Lady för L, Kicking King för K och Annie Apple för A. Så nu kan ni stava till Eilika med Letterland figurerna. Vill ni läsa mer om Letterland? Klicka HÄR.

Eilika kunde hela alfabetet, hur bokstäverna låter och varje figur till varje bokstav redan innan hon började skolan. Det ska dom kunna när dom börjar 1:an, alltså lär sig barnen det i förskolan.

I fredags var det då dags att fira bokstaven H, Harry Hat Man, och alla barnen skulle/fick ha hatt på sig i skolan.


Här har ni Harry Hat Man och hans förklaring till "sin" bokstav.


Eilika, stolt medborgare som hon är, körde svenskt tema! Notera flaggan i hatten!


Här Eilika med några av hennes klasskompisar. Fotot har skolan tagit och lagt upp på deras FB sida.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar