tisdag 1 maj 2012

Valborg i vinets tecken

Nej vi firade inte så mycket Valborg. Vi har ingen vår att fira eller någon vinter att elda bort. I går var det en riktig höstdag. Uppehåll på förmiddagen men från lunch och framåt så vräkte det ner! En perfekt dag att njuta av en fin lunch och värma sig med massa goda röda viner.

Harald åkte och tränade på morgonen som vanligt. Sen tog jag med mig Patrycja, Stefan och Eilika i bilen och mötte upp Harald där Julius skulle träna senare på eftermiddagen. Harald parkerade sin bil där och så körde vi mot Franschoek. Julius fick vi inte med oss utan han stannade hemma och blev skjutsad av Astrid till träningen på eftermiddagen.

Då det var mycket vägarbeten så tog det oss nästan 1½ timma att komma till Franschoek men vi var ju alla i gott sällskap så det gjorde inget. Och vackra vyer fanns det ju gott om. Väl i Franschoek så kom vi fram till att det var nog bäst att äta lunch först. Vi bestämde oss för att köra upp till Dieu Donne som ligger fantastiskt vackert med en makalös utsikt över Franschoek dalen. Men......dom hade stängt! Typiskt!

Men vi körde upp i passet och hade turen att få ett bord på La Petite Ferme. Också med makalös utsikt. Detta är en av Franschoeks finaste restauranger och man bör boka bord först. Och dom var fullbokade men fick precis in en avbokning. Tur som attan!


 Vi åt varmande och god ärtsoppa till förrätt och sedan Springbok filé och lokalt odlad öring. Efterrätt orkade vi inte utan det blev espresso och cappucino istället.



Jag hann ut och ta några kort på utsikten innan regnet kom. Så vackert med alla höstfärger.


Och Eilika var överlycklig! Hon hittade en kattunge att gosa med. Inte mycket tid över för lunchen! Men så nöjd hon var och så kär i denna lilla katt hon blev.




Sedan rullade vi vidare mot dagen egentliga mål; vingården Boekenhoutskloof! Här gör dom bland annat ett av våra favorit vin The Chocolat Block. Lite annorlunda ställe men vinerna var goda. Och regnet öste ner!





 Nästa stopp Kanonkop! Också goda viner och trevligt!




Avslutningsvis till en av våra stora favoriter; Tokara i Stellenbosch. Goda viner, fantastisk miljö och UTSIKTEN! Vad mer kan man begära?! Jo, oliver, olivolja, konjak och choklad också. Allt på en och samma plats. Eilika hittade en ny vän att gosa med och en påfågel var på väg in för att prova lite vin.


Sedan bar det av hemåt, via Julius simträning där vi släppte av Harald. Vi andra åkte hem och packade ur bilen och lagade mat. Sen kom herrarna Kruger och vi kunde njuta av några av våra inköp till olivkyckling och tagliatelle. Vi lyckades köpa med oss en ansenlig mängd vin faktiskt. Den stora trälådan köpte vi på Boekenhoutskloof och den innehåller 12 olika flaskor vin, tror jag det var. Några som inte går att köpa mer än i denna lilla låda. Det har funnits endast 200 lådor och nu fanns det bara 5 kvar. När vi åkte därifrån fanns det bara 4 kvar. Lådan kostade en rejäl slant men det är ju väldigt speciella viner och ett tillfälle man inte får missa. Bor man i ett vinland så gör man!


Strax innan maten så avslutade Eilika dagen med att lägga pussel med storebror. 

Vi satt sedan framför brasan i Morsoe kaminen och tittade på film och mös. Lite ost och kex hann vi med också innan det var dags att sova.

Alla ställen vi varit på ligger som länkar i inlägget om ni klickar på det blå namnet. Bara så att ni vet!

1 kommentar:

  1. Sådärja, så blev jag ännu mer sugen på Sydafrika! Förr eller senare så... (det blev ingen söt kattunge med hem?)

    SvaraRadera